Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
mojrecept.rs
mojrecept.rs
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Magazin Magazin
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • C C
  • THOMY THOMY
  • Prijavljivanje Prijavljivanje
  • MAGGI
  • MAGGI Proizvodi
  • MAGGI Recepti
  • MAGGI Istorija
  • Istorija
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Špikovana praseća plećka

Odobrenje za reprodukciju videa na ovoj stranici

Želimo da vam pokažemo videozapise koji vas mogu zanimati. Sledeća funkcija nije deo MAGGI veb stranice. Imajte na umu da potvrdom na dugme ispod, vaši podaci mogu biti preneti svim pružaocima društvenih dodataka integrisanim na našoj veb stranici (pročitajte više u Nestlé obaveštenju o privatnosti podataka ). O kojim podacima se radi i u koju svrhu se koriste možete saznati u uslovima zaštite podataka istog pružaoca na njihovoj veb stranici. Potvrdom na dugme ispod, pristajete na ovaj prenos podataka.

Odobri
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka

Špikovana praseća plećka

(0)
125 Min
Srednje
Dobili smo poziv od Miloša Bikovića za novogodišnju večeru. Pogledajte kako se snašao sa pripremom jednog prazničnog recepta u kome je cela ekipa uživala.

Sastojci

8 porcija

Ovo jelo je optimizovano za 8 porcije. Količina i vreme pripreme mogu biti podložni promeni. Ovde možete pronaći više informacija o podešenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  Kg
Svinjska plećka
200  g
Slanina
1  Kg
Krompir
2  kaf. Kašičica
Začin C univerzalni začin kesica 250g
2  sup. Kašike
C Senf
5  g
C crni biber u zrnu
2  sup. Kašike
Maslinovo ulje
2  kaf. Kašičica
Ruzmarin
1 
Limun
2 
Čena belog luka
1  kaf. Kašičica
Žalfija
Kopirajte

Saveti i trikovi

Naši najbojii saveti i tirkovi za prilagođene veličine porcija.

Izvezite sastojke

Izaberite iz liste sastojaka

Kopirajte
.

Nutritivne vrednosti proizvoda

Ugljeni hidrati
23.6 g
Energija
494.2 kcal
Masti
23.7 g
Belančevina
44.4 g
Informacije po porciiji

Uputstvo

125 Мinuta
  • Korak 1

    15 Min
    Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft. Špikovana praseća plećka
  • Korak 2

    5 Min
    Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode. Špikovana praseća plećka
  • Korak 3

    10 Min
    Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke. Špikovana praseća plećka
  • Korak 4

    90 Min
    Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo. Špikovana praseća plećka
  • Korak 5

    5 Min
    Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom. Špikovana praseća plećka
Špikovana praseća plećka

Korak 1 od 5

Korak  1 Korak  1
Sastojci: Slanina, Krompir

Oljuštite krompir, isecite ga, potopite u vodu i postavite u vatrostalnu posudu. Isecite slaninicu na kocke i položite preko krompira kako bi pustila soft.

Špikovana praseća plećka

Korak 2 od 5

Korak  2
Sastojci: Maslinovo ulje, Začin C mešavina začina, C mleveni crni biber kesica 10g, Ruzmarin, Žalfija, Beli luk

Sada je na redu špikovanje: 3 čena belog luka sitno isecite i ubacite u avan. Dodajte nekoliko listova žalfije i stabljiku ruzmarina. Začinite C biberom i Začinom C. Dodajte malo maslinovog ulja i izgnječite u avanu. Isto možete učiniti i u blenderu. Ukoliko vam je nadev suv, dodajte malo vode.

Špikovana praseća plećka

Korak 3 od 5

Korak  3 Korak  3
Sastojci: Žalfija, Beli luk, Ruzmarin, Maslinovo ulje, Začin C mešavina začina, C mleveni crni biber kesica 10g, Svinjska plećka

Zasecite plećku nožem i nanesite pripremljeni fil. Dobro popunite sve rupice da bi meso upilo sastojke.

Špikovana praseća plećka

Korak 4 od 5

Korak  4
Sastojci: Krompir, Slanina, Svinjska plećka

Položite meso na krompir i dolijte još malo vode preko krompira. Stavite sve u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Proveravajte meso dok se peče. Potrebno je oko sat i po vremena da meso bude gotovo.

Špikovana praseća plećka

Korak 5 od 5

Korak  5
Sastojci: C Senf, Limun

Sada je na redu salata: oljuštite i izrendajte celer, kupus i jabuku. Dodajte C senf i začinite limunom.

Recept kao PDF

Podelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирајте везу

Кликнили сте на везу трећих лица у кмалу, а запустили ћете брзо место. Упоштевајте, да нимамо надзор над трећим платформама, не подржавамо и не преузимамо одговорности, укључујући њихово садржаје, прецизност или функцију. Ваша интеракција са теми повезаним платформама је последња одговорност. Не преузимамо одговорност за платформе других лица и њихове погојеве. За више информација преузмите наше упутство за употребу овде.

Ukupna ocena

4.0 od 5
4
Broj recenzija: 1
Napišite svoje mišljenje
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Recenzije

4

Ljuba

rekla bih da je ovo pre za novugodinu ili svetog nikolu
ali deluje mnogo dobro i ukusno! Micko dodji da mi pokazes kako se pravi
Анонимни (nije provereno) 09/07/2021-04:37 CEST
Da li je ovo korisna recenzija?

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Da li biste preporučili ovu stavku?
Images
Dodali ste 0 od 6 dozvoljenih datoteku.
11 + 6 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska kuhinja
  • Bogato proteinima
  • Dinstana jela
  • Dinstanje
  • Evropska kuhinja
  • Glavno jelo
  • Globalna kuhinja
  • Iz rerne
  • Izvor proteina
  • Lokalna kuhinja
  • Nacionalna kuhinja
  • Nizak sadržaj šećera
  • Nova godina
  • Ostalo
  • Ostalo
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Proslava
  • Prvi slijed
  • Ručak
  • Sa mesom
  • Sporo kuvanje
  • Svinjetina
  • Večera

Još interesantnih recepata

Pokaži još recepata

  • Špikovana jagnjetina

    Špikovana jagnjetina

    115 Min Srednje

Pokaži još recepata

  • facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obaveštenje o privatnosti
  • Kolačići
  • Pravila i uslovi korišćenja